Viikkokisoihin muutoksia

Viikon verran nyt myöhässä ollaan tämän kanssa, mutta eipä se haitanne. Eli viime kokouksessa tehtiin johtokunnassa päätös, että myös viikkokisoissa aletaan noudattamaan virallisia sääntöjä. Tällä pyritään siihen, että valmiudet SFL:n alaisiin kisoihin lähtemiseen olisivat paremmat. Eli oleellisimmat asiat mitkä tulee ”muuttumaan”, ovat:

  • Tulosten laskenta. Jokainen vastaa omasta tuloksestaan. Eli laskee ja tarkistaa kierroksen jälkeen, että tuloskortissa on oikea tulos. Väärin lasketusta tuloksesta annetaan sääntöjen mukaisesti rangaistuksena lopputulokseen +2 pistettä.
  • Tupakointi ja alkoholin käyttö. Näitä terotettiin jo vuosi sitten ja samat säännökset ovat edelleen voimassa. Alkoholia ei viikkokisoissa käytetä. Tupakoida saa, jos kukaan samassa ryhmässä olevista ei sitä vastusta. Kierrosten välisellä tauolla voi tupakoida.
  • Heittopaikan merkitseminen. Heittopaikka merkitään sääntöjen mukaisesti joko merkkauskiekolla, tai jättämällä edellisen heiton kiekko merkiksi.
  • Väylän pelaaminen loppuun. Ei harrasteta ketjuläpsyjä tai annettuja putteja. Kaikki pelataan loppuun kuten kuuluukin.

Eikä nyt todellakaan kannata säikähtää. Myös SFL:n alaisissa kisoissa on kuuleman mukaan hauskaa 🙂 joten miksei meidän viikkokisoissakin olisi. Pyritään siis siihen että uusia tulokkaita kannustetaan ja opetetaan, miksei vanhempiakin 😉

– pj