2.4.2013

Säännöt lyhyesti

  1. Pelin tarkoituksena on saada frisbee mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin
  2. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi.
  3. Frisbeen irrottua kädestä, heiton saa astua yli. 10 metriä tai lähempää suoritettu heitto on putti. Sitä ei saa astua yli.
  4. Reikä on pelattu loppuun, kun frisbee on maalikorissa
  5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja.
  6. Ota huomioon muut radalla liikkujat ja jätä rata hyvään kuntoon myös seuraaville. Sen minkä kannat mukanasi luontoon, jaksat myös tuoda takaisin – ethän jätä roskia maastoon!
  7. Frisbeegolf on Spirit-laji – tärkeintä on pitää hauskaa!

Frisbeegolfradoilla on määritettynä yleensä väylän ulkopuolisia alueita (OB = Out of Bounds) ja niistä kirjataan aina yksi virheheitto. Heiton mennessä OB:lle jatketaan siitä kohtaa OB-rajaa, mistä kiekko meni yli.

Lisäksi useilta radoilta löytyy pakollisen kiertosuunnan osoittavia merkintöjä (Mando, tai Mandatory). Nämä tulee kiertää oikeaksi osoitettua reittiä, yleensä merkitty maastoon nuolella, tai kerrottu väyläkuvauksessa. Heiton mennessä mandon väärältä puolelta, kirjataan yksi virheheitto. Heittämistä jatketaan edelliseltä heittopaikalta, jos erillistä dropzonea ei ole määritetty.

Kattavat säännöt ja kisaopas löytyvät Suomen frisbeeliiton sivuilta osoitteesta http://frisbeeliitto.fi/lajit/frisbeegolf/saannot/