2.4.2013

Frisbeegolf

Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate on samanlainen kuin ”pallogolfissa”. Frisbeegolfissa käytetään pallon ja mailojen sijasta muovisia frisbeitä, joita on erikokoisia ja -painoisia. Pallogolfin reiän korvaa frisbeegolfissa maalikori. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja radan suorittanut pelaaja on voittaja.

Frisbeegolf on yksilölaji, mutta erittäin sosiaalinen sellainen. Radalla tulee yleensä kierrettyä kaveriporukalla ja yksinään kierrokselle lähtiessäkin päätyy hyvin usein jonkin porukan mukaan heittämään.

Frisbeegolf on myös edullinen laji. Kokeilemaan voi lähteä käytännössä millä tahansa frisbeellä, tai frisbeen kaltaisella mieluiten muovisella esineellä. Kun kipinä on syttynyt, voi kokeilla frisbeegolfiin tarkoitettuja frisbeitä. Halvimpien yksittäisten frisbeiden hinnat liikkuvat 7-8 euron tietämillä. Hieman kestävämmät muovilaadut 12-16 euron välissä. Useat liikkeet ja verkkokaupat myyvät myös ns. aloittelijapaketteja, joissa on periaatteessa kaikki tarvittavat kiekot; putteri, lähestymis- ja draiverikiekko. Pakettien hinnat ovat valmistajasta ja muovilaaduista riippuen 20-28 euron välillä.

Radalla näkee usein isoja reppuja ja bägejä kantavia harrastajia, näitä ei kannata säikähtää, poijjaat on vain kunnolla hurahtaneet lajiin. Parin kiekon kanssa heittäessä bägiä ei edes tarvitse, viiden kiekon settikin menee mukana helposti esim. kangaspussissa. Myös armeijan varuslaukut (nasselaukku tai lääkintälaukku) on todettu käteviksi ”pikkubägeiksi” ja näitä saa ylijäämäkaupoista jopa alle 10 euron.

Muutama nätti videoklippi frisbeegolfista kiinnostuneille ja kiinnostuksen lisäämiseksi

Ennen radalle lähtemistä kannattaa myös lukaista läpi muutaman kappaleen mittainen frisbeegolfin etiketti

Frisbeegolfia opettelevan kannattanee tutustua ao. teksti- ja videomuotoiseen tarjontaan