2.4.2013

Frisbeegolf

Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate on samanlainen kuin ”pallogolfissa”. Frisbeegolfissa käytetään pallon ja mailojen sijasta muovisia frisbeitä, joita on erikokoisia ja -painoisia. Pallogolfin reiän korvaa frisbeegolfissa maalikori. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja radan suorittanut pelaaja on voittaja.

Frisbeegolf on yksilölaji, mutta erittäin sosiaalinen sellainen. Radalla tulee yleensä kierrettyä kaveriporukalla ja yksinään kierrokselle lähtiessäkin päätyy usein jonkin porukan mukaan heittämään.

Frisbeegolf on myös edullinen laji. Kokeilemaan voi lähteä käytännössä millä tahansa frisbeellä, tai frisbeen kaltaisella mieluiten muovisella esineellä. Kun kipinä on syttynyt, voi kokeilla frisbeegolfiin tarkoitettuja frisbeitä. Halvimpien yksittäisten frisbeiden hinnat liikkuvat 8-9 euron tietämillä. Hieman kestävämmät muovilaadut 14-20 euron välissä. Useat liikkeet ja verkkokaupat myyvät myös ns. aloittelijapaketteja, joissa on periaatteessa kaikki tarvittavat kiekot; putteri, lähestymis- ja draiverikiekko. Pakettien hinnat ovat valmistajasta ja muovilaaduista riippuen 15-30 euron välillä.

Tänä päivänä radoilla näkee kohtaisen harvoin muita kuin reppubägejä. Reppubägi, tai bägi ylipäätään, ei kuitenkaan ole mikään välttämättömyys. Parin kiekon kanssa heittäessä bägiä ei tosiaan edes tarvitse, viiden kiekon settikin menee mukana helposti esim. kangaspussissa. Halvimpia reppubägejäkin saa nykyään kohtuuhintaan, jolloi myös muut tarvittavat varusteet kulkevat mukana näppärästi.

Ennen radalle lähtemistä kannattaa myös lukaista läpi muutaman kappaleen mittainen frisbeegolfin etiketti

Frisbeegolfia opettelevan kannattanee tutustua ao. tarjontaan